12.11.2022. 9:01
0
Baldwin tuži četiri člana ekipe zbog pucnjave na snimanju: Traži odštetu
Glumac Alec Baldwin tuži protiv oružara i još tri člana filmske ekipe zbog pucnjave na filmskom setu vesterna “Rust”. Iz pištolja koji je Baldwin koristio tokom probe ubijena je snimateljica Halynu Hutchins.

Hutchins je ubijena kada je Baldwin iz revolvera s kojim je vježbao tokom snimanja u Novom Meksiku ispalio pravi metak koji je pogodio nju i reditelja Joela Souzu. On je preživio.

Baldwinova tužba podnesena je Vrhovnom sudu okruga Los Angeles. Podnesena je kao protutužba koja proizlazi iz prethodne tužbe u kojoj je drugi član filmske ekipe naveo Baldwina i ostale kao optuženike. To je jedna od mnogih parnica proizašlih iz tragedije od 21. oktobra 2021., koja je također pod krivičnom istragom i mogla bi rezultirati optužbama države New Mexico.

Baldwin u tužbi optužuje oružaricu, prvog pomoćnika reditelja, dobavljača rekvizita te majstora rekvizita. Tuži ih za nemar i traži odštetu zbog “ogromne boli” koju trpi.

Njih četvero imenovani su kao optuženici zajedno s Baldwinom u izvornoj tužbi koju je podnijela voditeljica scenarija. Ona tvrdi da joj je pucnjava prouzrokovala ozbiljne emocionalne boli. U televizijskom intervjuu, Baldwin je rekao da nije povukao okidač revolvera i da je opalio nakon što ga je napeo.

FBI je proveo forenzičko ispitivanje revolvera s jednostrukim djelovanjem. Ono je pokazalo je da “funkcionira normalno” i da ne puca bez povlačenja okidača.


(Admir O.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.