5.2.2023. 11:17
0
Isplivali detalji mračne prošlosti filmske ikone: ‘Mislila sam da ću umrijeti do tridesete‘
FOTO: Page six/Ilustracija
Jane Fonda tvrdi da je jedan dio svoje karijere “vodila tajni život” zbog borbe s poremećajem prehrane. Poznata glumica gostovala je u epizodi podcasta “Call Her Daddy”. I tada su mračne tajne filmske ikone su konačno isplivale. Raspričala se o tome kako je njezina bulimija u jednom trenutku postala “užasna ovisnost”.

“Počela sam glumiti u svojim dvadesetima. I tada sam patila od bulimije te vodila tajni život”, priznala je 85-godišnjakinja voditelju Alexu Cooperu.

Potom je kazala:

“Bila sam vrlo nesretna i pretpostavljala sam da neću doživjeti tridesetu…Nisam izlazila iz kuće i pratio me taj poremećaj prehrane. A tada sam također snimala filmove koje nisam baš voljela”, objašnjava.

Iako su se nezdrave navike u početku činile “tako nevinim”, Fonda kaže da je njezin poremećaj prehrane brzo počeo “utjecati na svaki aspekt njezina života”.

“Bolest šteti vašem izgledu. Na kraju izgledaš umorno i postaje nemoguće imati autentičnu vezu. Vaš dan počnete organizirati oko toga da nabavite hranu. Osjećala sam se jako usamljeno. Bila sam ovisna. Kad bih konzumirala neku vrstu hrane, odmah bi je poželjela namjerno izbaciti iz sebe”, otkriva legendarna Fonda.

Zvijezda novog hit filma “80 for Brady” tvrdi da su pritisci iz Hollywooda, ali i pritisci njezine porodice godinama poticali poremećaj ove dobitnice Emmyja. Ipak, kako je Fonda ušla u četrdesete, počela se osjećati “sve gore i gore”. I shvatila je da će umrijeti ako tako nastavi.

U tom trenutku, s mužem, djecom i cvjetajućom karijerom, Fonda je shvatila koliko joj je život “važan” i odlučila poduzeti nešto, piše Page Six.

“Nisam znala da postoje grupe kojima se možete pridružiti. Nisam znala ništa o tome jer niko o tome nije pričao. Nisam ni znala da postoji riječ za to”, objasnila je zvijezda “Barbarelle”.

Iako se ispočetka glumica nije mogla nikome obratiti za pomoć, naposljetku je naučila prakticirati meditaciju tokom oporavka. Ispostavilo se da je uzrok uglavnom bio tjeskoba koju je osjećala, a “Prozac joj je pomogao da se nosi s tjeskobom”. Zaključila je kako se kroz vrijeme uspjela riješiti poremećaja u prehrani te da je zbog toga bila puno sretnija.

(Erna H.) 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.