1.6.2023. 9:15
0
Poznati glumac proglašen krivim za silovanje
FOTO: Screenshot
Deni Masterson (Danny), glumac najpoznatiji po ulozi u seriji "Lude sedamdesete" proglašen je krivim po dvije tačke optužnice za silovanje u srijedu na ponovljenom suđenju u Los Anđelesu, javlja Guardian.

Porota od sedam žena i pet muškaraca donijela je presudu nakon vijećanja od sedam dana tokom dvije sedmice. Nisu se mogli složiti oko treće tačke optužnice, da je Masterson navodno silovao dugogodišnju djevojku.

Njegova supruga, glumica i manekenka Bijou Filips (Phillips) plakala je dok su ga odvodili iz sudnice, a ostatak porodice te prijatelji u nevjerici, skamenjenih lica, reagirali su na ishod suđenja.

Tužitelji, koji su ponovno optužili Mastersona nakon što je zbog neodlučne porote u decembru došlo do poništenja suđenja, rekli su da je Masterson uz upotrebu sile prisilio tri žene na spolni odnos, uključujući dugogodišnju djevojku u svojoj kući u Holivud Hilsu. Dogodilo se to u periodu između 2001 i 2003. godine. Rekli su porotnicima da je žene drogirao pićem kako bi ih mogao silovati. Istaknuli su da je iskoristio svoj utjecaj u Scijentološkoj crkvi, a sve tri žene su također bile pripadnice iste crkve, kako bi desetljećima mogao izbjegavati posljedice.

U sudnici se osjećala napetost između sadašnjih i bivših scijentologa, a tužiteljice su izjavile da su osjećale da ih u sudnici neki pripadnici crkve zastrašuju.

Svjedočila je i Leah Remini, bivša pripadnica Scijentološke crkve, koja je postala najistaknutiji kritičar scijentologije.

Sudac je bivšim i sadašnjim članovima crkve dopustio da objasne zašto je ženama toliko dugo trebalo da prijave silovanje.

Žene su posvjedočile da im je, kada su Mastersona prijavile dužnosnicima u crkvi, rečeno da to nije silovanje, da su bile dio etičkog programa i da su ih upozorili da ne idu policiji, prenosi Avaz. 


(A.R.)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.