29.11.2015. 15:45
0
U Sarajevu Izložba "Jevrejske izbjeglice iz arapskih zemalja"
Izraelska ambasada u Bosni i Hercegovini i Jevrejska zajednica Bosne i Hercegovine organizuju izložbu “Jevrejske izbjeglice iz arapskih zemalja” koja će biti postavljena u Galeriji “Novi hram” u Sarajevu od 30. novembra do 7. decembra ove godine.

- Izložba "Jevrejske izbjeglice iz arapskih zemalja" istražuje tragične sudbine stotina hiljada Jevreja koji su bili primorani da kao izbjeglice napuste svoje domove. Izložba, prikazom fotografija tog historijskog egzodusa, postavlja pitanje da li je u 20. vijeku došlo do politiziranja  samog pojma "izbjeglice", te diskriminacije izbjegličke populacije u skladu sa potrebama dnevne politike - saopćeno je iz La Benevolencije.

Otvaranje izložbe najavljeno je za sutra, s početkom u 19.00 sati.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.