1.4.2016. 15:50
0
Predpremijera predstave "Prodor na Zapad" 5. aprila na sceni BNP Zenica
Ansambl Bosanskog narodnog pozorišta Zenica nastupiti će na 15. Festivalu bosanskohercegovačke drame "Zenica 2016." s predpremijernom izvedbom predstave "Drang nach Westen" ("Prodor na Zapad") u režiji Lajle Kaikčije.

Predstava je nastala u autorskom timu bosanskohercegovačkog dramskog pisca Dragana Komadine po ideji same rediteljice, a u predstavi igraju glumac Narodnog pozorišta Sarajevo Izudin Bajrović, kao gost, te glumci BNP Saša Handžić, Lana Delić, Uranela Agić-Burina i Enes Salković.

Tekst autora Dragana Komadine "Drang nach Westen" je zenička priča, koja će svoju praizvedbu imati upravo u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica. Riječ je o predstavi koja se bavi aktuelnim pitanjima odlaska pojedinaca i kompletnih porodica iz BiH u nadi da će svoje zaposlenje, egzistenciju i bolji život pronaći u nekoj drugoj zemlji.

Predpremijera predstave je zakazana za utorak, 5. aprila i igra se na "Hinter bini" velike scene Bosanskom narodnog pozorišta, u okviru 21. Međunarodne kulturne manifestacije "Zeničko proljeće".

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.