29.4.2016. 10:00
0
Svečano otvaranje izložbe “Ratni dnevnici – svjedočenja o životu”
Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH i Fond memorijala Vas pozivaju na svečano otvaranje izložbe “Ratni dnevnici – svjedočenja o životu” koja će biti upriličena 04.05.2016. godine u Spomeničkom kompleksu Tunelu D-B sa početkom u 14.00 sati.
Izložba “Ratni dnevnici – svjedočenja o životu” rezultat je suradnje ove dvije institucije, a ujedno je i poziv građanima i građankama Bosne i Hercegovine u poduhvatu prikupljanja ratnih dnevnika i zapisa stanovništva. Izložba pokazuje značaj i vrijednost publikacija koje su štampane u Sarajevu pod opsadom i onih koje su štampane nakon rata a koje tretiraju ratna svjedočenja o svakodnevnom životu. Prikazujući objavljena svjedočanstva pozivamo na učenje o svkodnevnici, doprinos historijskim proučavanjima, dokumentiranju važnosti učenja građanstva o vlastitoj ulozi u vremenu traume.

Izložba će za posjete biti otvorena od 05. do 25. maja 2016. godine svakim danom ( i subotom i nedjeljom ) od 09:00 do 16:30.

Autorica izložbe: Šejla Šehabović
Dizajn: Branko Dursum
Saradnici/e: Zlatan Delić i Emina Čalija


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.