8.6.2016. 14:18
0
Pariz: Otvoreni Louvre i Orsay nakon pada vodostaja Sene
Pariski muzeji Louvre i Orsay ponovo su otvorili svoja vrata za posjetioce nakon što su prošle sedmice zatvoreni uslijed poplava koje su pogodile francusku prijestolnicu, prenosi Aandolu Agency (AA).
Zbog poplava je više od 35.000 umjetničkih djela čuvenog muzeja Louvre iz donjih nivoa premješteno na spratove. Nakon četiri dana zatvaranja ponovo su vraćene na svoja mjesta kada je utvrđeno da je opao vodostaj rijeke Sene.

U međuvremenu su francuske vlasti proglasile stanje prirodne katastrofe u 780 gradova i sela pogođenih poplavama koje su zahvatile Pariz i francuske regije u središnjem dijelu zemlje. 

Prema riječima glasnogovornika francuske vlade Stephana Le Folla, oko 20.000 ljudi je evakuisano iz svojih domova proteklih dana. 

Materijalna šteta na objektima je ogromna. Premijer Manuel Valls je poručio da će za povratak "na staro" biti potrebno vrijeme i pozvao stanovnike na solidarnost.

U poplavama koje su prošle sedmice pogodile Njemačku, Francusku, Rumuniju i Belgiju poginulo je 19 osoba. 

(Anadolu Agency)





0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.