30.6.2016. 10:17
0
U Collegium Artisticumu izložba 'Mozaik 40'
Izložba "Mozaik 40" bit će otvorena u petak, 1. jula u galeriji "Collegium artisticum", u okviru XXI Festivala "Baščaršijske noći".

Organizator izložbe je JU Centar za kulturu Kantona Sarajevo. Izložbu su podržali Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Udruženje likovnih umjetnika Kantona Sarajevo. 

Postavkom će biti predstavljeni radovi pet renomiranih bosanskohercegovačkih autora: Amela Hadžimejlić, Muhamed Bajramović, Izet Alečković, Džeko Hodžić i Edin Numankadić.  

Kustosica izložbe je historičarka umjetnosti Andrea Mekić. 

Naziv izložbe "Mozaik 40" potiče od koncepta koji podrazumijeva da svaki od pet autora izloži po osam radova. Radovi će činiti jednu cjelinu unutar veće strukture koja će u osnovi odražavati mozaik. Poput komadića mozaika, likovni izrazi koji sačinjavaju izložbu međusobno su veoma različiti i svaki od zasebnih dijelova ima vlastitu formalno-sadržajnu vrijednost, ali postavljeni jedni do drugih oformljavaju novu smislenu cjelinu i kreiraju neobičan i jedinstven prikaz, navodi se u saopćenju organizatora.

Postavka će biti otvorena do 14. jula.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.