7.9.2016. 21:42
0
Hrvatska: Otvoren peti Festival „Pet dana Sarajeva u Zagrebu“
Urbanim piknikom u Galeriji Velvet otvoren je peti po redu JaBiH festival „Pet dana Sarajeva u Zagrebu“ u sklopu kojega će se na atraktivnim zagrebačkim lokacijama održavati predstave, premijere i projekcije filmova, izložbe, promocije knjiga, koncerti i gastro druženja, javlja Anadolu Agency (AA).

Organizatori ovoga, po svemu već tradicionalnog festivala koji se u Sarajevu održava sedmu, a u Zagrebu petu godinu zaredom, su predsjednik Udruge „Ja BiH...“ Ismet Efendić i umjetnički direktor udruge Ivica Propadalo.

Propadalo i Efendić su istaknuli kako je cilj ovoga festivala dodatno zbližiti Sarajevo i Zagreb kao dva prijateljska grada, dovodeći kulturu dvaju gradova u međusobnu interakciju.

Drugi dan festivala „Pet dana Sarajeva u Zagrebu“ obilježit će predstavljanje Sarajevo Film Academy Film Factory izborom studentskih filmova uz najavu suradnje sa Zagreb Film Festivalom, književnom večeri i promocijom knjige Borisa Lalića te kabareom „Zabranjene priče –Crvenkapica“ Magacina Kabare Sarajevo.

Treći dan festivala u Kinu Tuškanac prikazat će se dokumentarni filmovi „Opsada“ i „ U potrazi za snom“, uz nastup sarajevskog benda Billy Andol na drugoj lokaciji.

Četvrti dan festivala obilježit će filmska radionica kreativnosti i mašte koju će voditi poznata bosanskohercegovačka glumica Zana Marjanović i redatelj Emir Kapetanović. U Galeriji Kranjčar bit će izložba u sklopu ciklusa Mentalni sklop / Bojan i Dalida Hadžihalilović / Enjoy Sara-Jevo, DESIGN TRIO, Razglednice iz Sarajeva 1993.

Zadnja večer festivala obilježit će filmovi Skrivena premijera SFF 2016 „ dokumentarni film i „ Smrt u Sarajevu“, redatelja Danisa Tanovića. 

(Anadolu Agency)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.