25.10.2016. 12:12
0
Općini Jablanica uručene karte 'Stećci na listi UNESCO svjetske baštine'
Karte „Stećci na listi UNESCO svjetske baštine“ koje su uz besplatnu mobilnu aplikaciju UNESCO-ve spomeničke vrijednosti i svjetske baštine u jablaničkom kraju, dostupne turistima i gostima, uručene su na prijemu koji je upriličio Dedić Salem, načelnik te općine.

Projekt "Stećci na listi UNESCO svjetske baštine" raliziralo je Brdsko-biciklističko udruženje "MTBA" Mostar, uz pomoć Ambasade SAD u BiH, te uz partnerstvo biciklističkih klubova iz Mostara, Sarajeva i Vlasenice.

Također, u okviru toga projekta kreirana je i besplatna aplikacija za mobilne telefone, koja sadrži sve neophodne podatke za svaki od 20 nacionalnih spomenika koji su u mjesecu julu proglašeni svjetskom baštinom od strane UNESCO-a .

Salem Dedić, načelnik općine Jablanica, zahvalio je na kartama koje su mu uručili predstavnici iz "MTBA" Mostara, istaknuvši kako će karte pomoći u sveukupnoj afirmaciji jablaničkih turističkih potencijala, a posebno nekropole stećaka "Dugo polje na Risovcu" koje je pod zaštitom UNESCO-a.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.