13.11.2016. 19:03
0
Završeni Andrićevi dani u Travniku: Na sceni imamo sučeljavanje dvaju ideoloških čitanja i interpretracija Andrićevih djela
Međunarodnom znanstvenom konferencijom "Andrić i bosanska raskršća", u organizaciji Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku, završena je jednomjesečna manifestacija "Andrićevi dani" u Travniku.

Predsjednik Organizacijskog odbora Konferencije Dženan Kos kazao je da je cilj ovog skupa, kojem su jučer i danas nazočila 24 sudionika iz sedam europskih zemalja, bio znanstveno propitivanje djela Ive Andrića, jedinog bh. književnog nobelovca.

- Na sceni danas imamo sučeljavanje dvaju ideoloških obrazaca, ideoloških čitanja i interpretracije Andrićevih djela. Cilj ovog skupa bio je o Andriću progovoriti sa književno-znanstvenih teorijskih postavki, te da se Andrićevo djelo sagleda u kontekstu suvremenih književnih teorija - kazao je Kos.

Ovogodišnja kulturna manifestacija "Andrićevi dani", koju je organiziralo nekoliko kulturnih ustanova, ponudila je publici, tijekom mjesec dana, brojne sadržaje, poput književnih večeri, kazališnih predstava, promocija knjiga i koncerata.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.