29.11.2016. 8:43
1
Izložba fotografija o životu žena u Sarajevu tokom rata autora Hidajeta Delića
Izložba fotografija nazvana "Žena u Sarajevu pod opsadom" istaknutog bh. fotografa Hidajeta Delića, nekadašnjeg fotoreportera BH PRESS-a i Agencije FENA, koja oslikava svakodnevni život žena s početka rata, bit će otvorena danas.

Postavljanje ove posebne i autentične kolekcije fotografija zajednički su organizirali EU info centar u Bosni i Hercegovini, ambasade Francuske i Njemačka, Fondacija Heinrich Boell i MESS festival i to povodom obilježavanja Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama.

Također, izložba je pripremljena kao doprinos kampanji 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja. Ovi dani su vrijeme za podsticanje akcija za okončanje nasilja nad ženama širom svijeta, a ovogodišnja tema kampanje je "Obojite svijet u narandžasto: Prikupljanje novca za okončanje nasilja nad ženama".

Izložba će biti postavljena i otvorena za javnost u prostorijama EU info centra u Sarajevu do 9. decembra, najavljeno je iz EU info centra.

(Fena)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.