23.12.2016. 16:37
0
BKC Tuzla 2016. godinu bilježi kao jednu od najuspješnijih s 80.000 posjetilaca
U Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona tokom 2016. realizovano je 377 događaja, koje je posjetilo više od 80.000 posjetilaca, što predstavlja jednu od najuspješnijih godina ove ustanove kulture, istaknuto je na današnjoj konferenciji za medije.

Po riječima direktora BKC-a Tuzla Edisa Bajića, u odnosu na 2015. broj događaja u ovoj godini je veći za 86, čime su realizovani planovi za ovu godinu.

U BKC-u Tuzla tokom 2016. organizovano je 20 izložbi, 40 koncerata, pet festivala, 49 predstava, 11 projekcija filma, 31 scenski događaj, 33 promocije knjiga i 188 kongresnih aktivnosti.

Tuzlanska publika je u ovoj ustanovi imala priliku uživati u nastupima  Crvene jabuke, Bože Vreće, Damira Imamovića, Gorana Karana, Jelene Tomašević, Amire Medunjanin, Divanhane, Valentina, Simfonijskog orkestra Konzervatorija za muziku i balet iz Maribora, istaknuto je na konferenciji za medije.

Uspješna godina će biti okončana koncertom grupe Hari Mata Hari.

Publika je u BKC-u mogla pogledati predstave "Sjajni momci", "Dame biraju", "Đurologija", "Hipertenzija", dječije predstave, a organizovane su izložbe slika te promocije knjiga i monografija.

Bajić je posebno istakao  dva projekta koja su rađena u vlastitoj produkciji BKC-a, a to je  predstava "Srebrena krv", koja govori o genocidu u Srebrenici, i koja je do sada izvedena 18 puta,  zbirku "1001 sevdalinka i pjesme za sva vremena", s notnim zapisom i melodijom, koja predstavlja kapitalno i jedinstveno djelo u ovoj oblasti.

S obzirom na to da se Bosanski kulturni centar etablirao kao najvažniji centar kulturnih, muzičkih i zabavnih događaja u ovom dijelu naše zemlje, te da iduće godine obilježavamo 20. godišnjicu postojanja, i u 2017. godini planiramo građanima ponuditi još kvalitetniji program, naglasio je Bajić.

Najavljeno je da će u martu biti organizovano izvođenje dviju opera.

(Fena)

BKC Tuzla
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.