27.12.2016. 14:22
0
Veliki novogodišnji koncert čuvenog hora „Palčići“
Novogodišnji koncert „Budi sretan“ čuvenog sarajevskog hora „Palčići“ održat će se u petak, 30. decembra, u Domu mladih u Sarajevu sa početkom u 19 sati.
Ovim koncertom „Palčići“ će nastaviti misiju kojom su prije 20 godina ispunjavali srca građana Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Hor Palčići osnovan je 1983. godine pod dirigentskom palicom legendarnog profesora Slavka Olujića. Posebno upečatljivi ostali su njihovi nastupi u toku rata i pjesme poput „Ne dam kamen zemlje moje“ i „Ja volim Sarajevo“. 

Prije više od 20  godina misija čuvenog sarajevskog hora bila je pružiti otpor pjesmom i poslati poruku svijetu o ratnim strahotama i upravo su „Palčići“ jedinstven primjer djece u svijetu u organizaciji pružanja otpora ratnim strahotama-pjesmom.

Rat ih nije spriječio da se druže, da pjevaju i plešu, a svoje druženje nastavljaju i 20 godina nakon ratnih strahota. Nekadašnji Palčići sada su odrasli i imaju svoju djecu, a njihovo ponovno okupljanje u Sarajevu i sve uspomene koje su podijelili o dugogodišnjem druženju i u najtežim uslovima inspirisalo ih je da ponovo zapjevaju i drugima pruže priliku da im se pridruže. 

Nakon tri mjeseca intenzivnih proba, snimanja starih i novih pjesama, vježbanja koreografija, bivši i sadašnji Palčići spremni su Sarajlijama pružiti nezaboravne trenutke ljubavi i pjesme koja će im razgaliti srca i vratiti ih u vrijeme kada smo bili bliži jedni drugima, kada smo prkosili životnim nedaćama i pokazati da je stasala jedna nova generacija Palčića koja nastavlja da njeguje lijepu riječ, pjesmu, ljubav, sreću...

Više od 120 djece pod sloganom „Budi sretan svaki dan“ očekuje vas 30. decembra u Domu mladih sa početkom u 19 sati i pozivaju sve da „dođu biti sretni!
 
Ulaznice su dostupne online putem portala kupikartu.ba i na odabranim prodajnim mjestima u gradu.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.