19.3.2017. 20:51
0
Završen projekt 'Restauracija historijskog spomenika Most na rijeci Žepi'
Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u BiH u ponedjeljak će obilježiti završetak projekta „Restauracija historijskog spomenika Most na rijeci Žepi, Rogatica

Sredstva u iznosu 62.600 američkih dolara osigurao je Specijalni fond američkih ambasadora za očuvanje kulturnog nasljeđa, pri Ambasadi SAD-a u BiH, a projekt je implementirala Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika.

Ta faza projekta obuhvatila je izvođenje radova urgentne stabilizacije Mosta na rijeci Žepi, što je predstavljalo postavljanje privremene skele koja će osigurati objekat i omogućiti implementaciju ostalih faza projekta restauracije kada se za to osiguraju sredstva.

Obilježavanje završetka projekta kada će ambasadorica Maureen Cormack svečano otkriti informativnu tablu bit će uprličeno u naselju Žepa, općina Rogatica, najavljeno je iz  Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.