25.3.2017. 10:24
1
Promoviranje kulture čitanja u BiH: Nagrada 'Nedžad Ibrišimović' za onoga ko pročita najviše knjiga
Javna ustanova Biblioteka Sarajeva u saradnji s Legološkim društvom Bosne i Hercegovine ustanovila je nagradu 'Nedžad Ibrišimović', s ciljem promoviranja kulture čitanja i čuvanja uspomene na ovog bosanskohercegovačkog književnika.

Nagrada će se dodjeljivati državljanima Bosne i Hercegovine za jednu od tri kategorije: najčitaniji domaći savremeni pisac u toku kalendarske godine, nagrada korisniku koji je u toku kalendarske godine pročitao najviše knjiga te donatoru najvrjednije biblioteke ili raritetne knjige Biblioteci Sarajeva.

Nagrada će se dodjeljivati 20. oktobra, na dan rođenja Nedžada Ibrišimovića.

Ibrišimović je rođen u Žepču. Dobitnik je brojnih nagrada. Za djelo Vječnik, koje je izašlo 2005. godine, Društvo pisaca Bosne i Hercegovine kandidovalo je Ibrišimovića za Nobelovu nagradu. Ibrišimović je preminuo 15. septembra 2011. u Sarajevu, u 71. godini života, piše Patria. 

(NAP/Alen Avdić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.