29.3.2017. 12:45
0
'Gluha svadba' BNP-a Zenica na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo
Komedija Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) Zenica "Gluha svadba", koja je prema motivima rumunskog filma "Nunta muta" reditelja Horatiua Malaelea i scenarista Adriana Lustiga i H. Malaelea, režirala Lajla Kaikčija, gostovat će u subotu, 1. aprila na sceni Narodnom pozorištu Sarajevo.

U predstavi igraju Selma Mehanović, Nusmir Muharemović, Muhamed Bahonjić, Milenko Iliktarević, Faketa Salihbegović-Avdagić, Uranela Agić-Burina, Lana Delić, Saša Handžić, Sabina Kulenović, Enes Salković, Ištvan Gabor, Miroljub Mijatović, Adis Mehanović, Zlatan Školjić, Selma Ćosić, Igda Jarić / Lamija Prguda, Edin Begović, Almir Pekmez, Zanin Berbić.

Ovaj pozorišni komad bavi se sudbinom čovjeka na čija se pleća gomilaju silni problemi, ali on, uprkos svemu, traga za slobodom, srećom i ljubavi.

Priča je o svakodnevnom životu, ali je predstavljena kroz crni humor koji će ukazati ljudima da su snažni i da se mogu braniti od slabosti društva. U predstavi nastupa veći broj pozorišnog ansambla, ansambl Dječije scene, te grupa muzičara, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.