30.5.2017. 21:43
0
U Tuzli otvorena izložba akademskog slikara Vinka Lamešića
U Galeriji "Kristian Kreković" Franjevačkog samostana večeras je otvorena izložba akademskog slikara Vinka Lamešića iz Tuzle.

Uime organizatora izložbe, posjetiocima su se obratili Nikola Čiča, predsjednik tuzlanske podružnice HKD „Napredak“ i fra Mario Divković, gvardijan Franjevačkog samostana u Tuzli.

Izložbu je otvorio Aleksandar Vujadinović, predsjednik Gradskog vijeća Tuzle, koji je istakao da mu je čast i zadovoljstvo što otvara Lamešićevu izložbu, kao dio raznovrsnog programa kulturnih manifestacija koje se organizuju u Tuzli od HKD „Napredak“ i Franjevačkog samostana.  

Posebno je zahvalio umjetniku Lamešiću koji je poslije dužeg vremena priredio izložbu u svom gradu. 

 - Nakon šest godina pojavljujem se u svojoj Tuzli izložbom na koju su me potaknuli gvardijan fra Mario Divković i Nikola Čiča. Izložio sam 26 radova sa motivima koje moja publika već dobro poznaje. Djela su rađena pretežno u ulju, a teme su vezane za Tuzlu i neke moje ideje koje sam realizirao u ateljeu - izjavio je za Fenu Vinko Lamešić, zahvalivši se brojnim prijateljima koji su mu pomogli u pripremanju izložbe.

Dodao je da je ovo njegova 17. samostalna izložba.

Lamešić je rođen 1959. godine u Lipnici kod Tuzle. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti u Mostaru, gdje je stekao zvanje profesora likovne kulture i diplomiranog slikara. Živi i radi u Tuzli kao samostalni umjetnik. Izlagao je na velikom broju samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.