7.7.2017. 21:45
0
Zemaljski muzej BiH predstavio program 'Putovanje kroz BiH počinje s nama'
Zemaljski muzej BiH danas je turističkim agencijama i tour operatorima s područja Sarajeva predstavio program „Putovanje kroz BiH počinje s nama“.

Ovim programom želimo istaći nemjerljivi potencijal koji Zemaljski muzej BiH može da ponudi turistima s najrazličitijim interesovanjima, te želimo predstaviti program lojalnosti za agencije i vodiče koji prepoznaju potencijal u ovoj saradnji. Turističkim radnicima ćemo kroz kratku prezentaciju ukazati na određene unikatne stvari koje se mogu pronaći samo u ovom muzeju - izjavila je viši konzervator u Zemaljskom muzeju Azra Bečević-Šarenkapa.

Namjera je, kako je dodala, da se kroz saradnju turističkog sektora BiH i Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine, obogati način na koji se naša zemlja i njena kulturno-historijska i prirodna bogatstva prezentiraju mnogobrojnim domaćim i inostranim turistima. S turističkim radnicima će, kako je navela Bečević-Šarenkapa, razmjeniti mišljenja o ovakvoj saradnji, a otvorena je i mogućnost edukacije za turističke radnike posebno o unikatnim eksponatima ovog muzeja.  

- Smatramo da će direktna saradnja Zemaljskog muzeja BiH i turističkih agencija, vodiča i drugih radnika u sektoru turizma rezultirati poboljšanjem komunikacije s publikom i unapređenjem prezentacije materijalnog i nematerijalnog naslijeđa te donijeti dobrobit turistima, turističkom sektoru, Muzeju i samoj BiH - dodala je Bečević-Šarenkapa.

Osnovan 1888. godine, Zemaljski muzej je najstarija moderna kulturna i naučna ustanova zapadnog tipa u zemlji. Tokom svog postojanja uspio je sakupiti dobar dio kulturnog nacionalnog nasljeđa zemlje i svih njenih naroda. Eksponati su razvrstani po odjeljenjima (arheološko, etnološko i odjeljenje prirodnih znanosti) u nekoliko različitih zbirki (folklorna, numizmatička, prirodoslovna, prapovijesna, antička i druge).


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.