12.9.2017. 11:19
0
Historijski muzej BiH: Ne propustite zanimljivu izložbu „Waste is taste“
Šta mladi dizajneri mogu proizvesti kreativnom reciklažom od nerazgradivog otpada možete pogledati u četvrtak, 14.09.2017 gdje će se predstaviti radovi učesnica ovogodišnjeg Waste is Taste programa u Historijskom muzeju u Sarajevu, sa otvorenjem u 19 sati.
Na izložbi ćete imati priliku pogledati modne kreacije Maje Modrijan iz Slovenije, Laile Mušić iz Bihaća, i rad učenica Adne Brkić i Nedžmine Čomor koje će predstaviti Srednju školu za tekstil, kožu i dizajn u Sarajevu. Na izložbi će biti predstavljen i nakit od recikliranih materijala Grozdane Bradvice iz Čapljine i Sanje Lazar iz Sarajeva. 

Učesnicama koje su izradile odjevne predmete će biti uručene nagrade-skulpture koje je uradila Dalila Manso, akademska skulptorica iz Sarajeva, a prvo mjesto će nagraditi partner projekta Courtyard by Marriott, Sarajevo. 

Nakon izložbe bit će upriličen koktel sa live actom DrumJay-a, na Waste is Taste bubnjevima koji su dizajnirani od starih odbačenih predmeta.

Više informacija o izložbi možete doznati OVDJE, a sa radom Udruženja „KULTART“ se možete upoznati na ovom LINKU.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.