5.10.2017. 8:50
1
Predstavljanje fotomonografije 'Žene opkoljenog Sarajeva' u SARTR-u
Fotomonografija "Žene opkoljenog Sarajeva" Hidajeta Delića bit će predstavljena danas u Sarajevskom ratnom teatru SARTR, u okviru ovogodišnjeg Festivala MESS.

Riječ je o fotomonografiji sa više od 60 fotografija koje je rahmetli Delić zabilježio u periodu opsade.

Publikacija ovih fotografija u formi monografije pokušaj je da se tematizira uloga žene pod opsadom te bi trebala biti primjer, motivacija i inspiracija da se ta tema što dublje istražuje i da joj se dodijeli mjesto i pažnja koju zaslužuje u našem društvu i vremenu u kojem živimo, najavljeno je iz MESS-a.

Promotori fotomonografije bit će direktor Internacionalnog teatarskog festivala MESS Nihad Kreševljaković, penzionisani general Armije RBiH Jovan Divjak, direktorica Udruženja Infohouse Dženana Alađuz, Amira Sadiković sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, direktorica Fondacije Heinrich Böll Marion Kraske, te PR managerica Internacionalnog teatarskog festivala MESS Una Bejtović.

(FENA/Merima Druškić) 

SARTR
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.