27.11.2017. 15:46
0
Crna komedija ‘Ljepotica iz Leenanea’ na sceni HNK u Mostaru
Na sceni Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Mostaru 29. i 30. studenoga bit će odigrana predstava "Ljepotica iz Leenanea", autora Martina McDonagha u režiji Segora Hadžagića, priopćeno je iz tog kazališta.

Riječ je o crnoj komediji s elementima melodrame i horora, koja tematizira odnos usidjelice Maureen i njezine majke Mag koje žive na brdu u malom mjestu Leenaneu, na zapadu Irske u okrugu Galway. Martin McDonagh u ovoj priči kroz odnos majke i kćeri uspijeva prikazati sve objektivne i subjektivne okolnosti promašenog i nedosanjanog sna, osobnog, socijalnog i nacionalnog.

U predstavi glume Jelena Kordić, Sanda Krgo Soldo, Robert Pehar i Bojan Beribaka.

Za ovaj komad irski je pisac dobio nagradu za najveću dramsku nadu koju dodjeljuje britanski dnevnik Evening Standard. Predstava je doživjela veliki uspjeh na londonskom West Endu. Stigla je s Off-Broadwaya i na Broadway te 1998. godine nominirana za šest prestižnih američkih kazališnih nagrada Tony. U Londonu je ponovno obnovljena 2010. godine.

Ulaznice za obje izvedbe mogu se kupiti po cijeni od 10 maraka, a za studente, umirovljenike i učenike 5 marka na blagajni kazališta, navodi se u priopćenju.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.