20.12.2017. 10:42
0
Promocija nove knjige Ahmeda Burića "Tebi šega što se zovem Donald?"
Izdavačka kuća Buybook promovira knjigu "Tebi šega što se zovem Donald?" bosanskohercegovačkog književnika i novinara Ahmeda Burića.

Govoreći o Burićevoj knjizi Zoran Amar je napisao da je poslije mnogo godina, pod stare dane riješio da položi popravni ispit iz predmeta 'Sarajevska raja i kosmička definicija urbanog'. Na tom putu je sreo pisca, ozbiljnog majstora pripovijedanja, sa kojim se nije poznavao otprije.

„Ljubitelj osjećajne muzike, odrastao u širini bivše Jugoslavije, iz sarajevskih magli donio je sleng lokalnog jalijaša i zlatno srce gradskog djeteta, lokalnog ‘Švabe’ sa svjetskim imenom – Donald. On priča svom slušaocu i duboko ga uvodi u Sarajevo. Čitajući ovu knjigu prolazimo kroz ulice izgrebane ratom i zaprljane neshvatljivom mržnjom dojučerašnjih komšija, prepoznajemo nostalgiju, plašimo se šta će biti sa budućim Sarajevom, hoće li ostati urbano i otvoreno? Ali, iznad svega osjećamo da bez humora nema života”, napisao je Zoran Amar. 

Knjiga "Tebi šega što se zovem Donald?" bit će promovirana u petak, 22. decembra u 19:30 sati, u knjižari Buybook u Sarajevu. 

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.