11.5.2018. 8:25
0
Sarajevo: Izložba i promocija foto-monografije 'Žene opkoljenog Sarajeva' Hidajeta Delića
Izložba fotografija "Žene opkoljenog Sarajeva" autora Hidajeta Delića, te predstavljanje istoimene foto-monografije na kojoj će knjige biti poklonjene svim posjetiteljima, bit će održana danas u Općini Novi Grad.

Publikacija tih fotografija u formi monografije pokušaj je da se tematizira uloga žene pod opsadom te bi trebala biti primjer, motivacija i inspiracija da se ta tema što dublje istražuje i da joj se dodijeli mjesto i pažnja koju zaslužuje u našem društvu i vremenu u kojem živimo.

To je izložba koja govori o snazi i ljepoti Sarajki u ratu, i koja zasigurno pokazuje lijepu stranu grada.

- Mislim da su žene, poslije heroja koji su stajali na prvim linijama odbrane, bile te koje su odbranile grad. Da nije bilo žena, njihove energije i snage, ne znam kako bi se ovaj rat završio - kazao je autor, Hidajet Delić kada je prvi put otvorio izložbu 2016. godine.

Ulaz na izložbu, kao i knjige, za sve posjetitelje je besplatan, saopćeno je iz MESS-a. 

Poznati bosanskohercegovački fotoreporter Hidajet Delić Degi preminuo je 26. februara 2017. godine u Sarajevu u 70. godini.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.