5.6.2018. 21:00
0
Predstava Studio Teatra 'Derviš i smrt' u Beogradu
Duodrama "Derviš i smrt", nastala u produkciji Studio Teatra iz Zenice, gostovat će u Beogradu 5. i 6. juna na scenama Centra za kulturu Vlada Divljan te Kulturnog centra Čukarica.

Dramatizaciju romana velikana bh. književnosti Meše Selimovića uradila je redateljica iz Srbije Lilijana Ivanović, koja potpisuje i režiju.

- Njena adaptacija ima samo dva lika koji u suštini i u romanu vode osnovni tok radnje, a to su Ahmed Nurudin i Mula Jusuf - navodi se u saopćenju Studio Teatra.

Ulogu Ahmeda Nurudina igra Daniel Kovačević, glumac Narodnog pozorišta Toša Jovanović iz Zrenjanina koji je široj bh. javnosti poznatiji po ulozi Vase Ladačkog iz filma "Kao rani mraz". Uloga mladog Mula Jusufa povjerena je Nusmiru Muharemoviću, glumcu Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.