10.8.2018. 11:30
0
Purivatra: Jedna od najboljih godina za regionalnu kinematografiju
je bila jedna od najboljih godina za regionalnu kinematografiju i sigurno jedna od najuzbudljivijih za naše selektore programa. Za svaki od 18 programa Festivala filmovi su pažljivo birani, s posebnim fokusom na regiju iz koje dolazi oko pola filmova - izjavio je direktor Sarajevo Film Festivala (SFF) Mirsad Purivatra.

Pred današnje otvaranje 24. SFF-a Purivatra je u intervjuu za “Večernji list” kazao kako je promocija regionalnih autora, od samih početaka Festivala bila “naša misija i po tome smo danas prepoznati kao autentični filmski festival”.

Purivatra ističe kako SFF, osim edukacije, razvoja filmske industrije i zabave, donosi i brojne ekonomske i turističke benefite Sarajevu i cijeloj BiH. Upozorava i na nepostojanje odgovarajuće infrastrukture koja može pratiti razvoj Festivala.

- Kada bismo čekali da se infrastruktura razvija brzinom kojom se Festival razvija, ne bismo rasli sukladno vremenu, razvoju filmskog biznisa i novih tehnologija. Očekivao sam da će nam uvjeti rada s vremenom biti lakši, ali nakon skoro četvrt stoljeća rada to se nije desilo. Nemamo drugog izbora nego raditi u okruženju kakvo je oko nas. Mi smo pronašli način da uspješno funkcioniramo ne dopuštajući da naš razvoj zaustavlja spor razvoj infrastrukture. Našli smo pravu mjeru između dva modela rada – improvizacije, gdje nemamo drugog izbora za uspješnu tehničku izvedbu, i stvari gdje smo vrhunski profesionalni i precizni – ustvrdio je Purivatra.

(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.