10.8.2018. 21:00
0
Na festivalu MESS biće odigrana predstava "Groznica"
U okviru Internacionalnog festivala MESS na Akademiji scenskih umjetnosti će biti igrana predstava "Groznica", po tekstu Abigail Browde i Michael Silverstone, koji su i režirali.

Oni su članovi 600 HIGHWAYMEN trupe u čijoj produkciji je predstava i nastala. Njih dvoje kao trupa 600 HIGHWAYMEN postoje od 2009. godine i od tada su napisali osam originalnih djela koja su predstavljena na mnogim američkim i međunarodnim pozornicama. 

Ta predstava je najnovije djelo trupe koja će se predstaviti na Festivalu, a kroz nju se testiraju granice individualnih i kolektivnih odgovornosti i naše spremnosti da budemo prisutni  jedni za druge.

Selektorica te predstave je rediteljica Selma Spahić, saopćeno je iz MESS-a.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.