1.10.2018. 13:33
0
U Beču održana Manifestacija 'Dani BiH': Predstavljena i knjiga Tarika Đođića pod nazivom "Čuvarkuća"
Manifestacija Dani Bosne u Hercegovine održana je od 27. do 30. septembra u Beču pod pokroviteljstvom Ambasade Bosne i Hercegovine u Austriji.

Tokom obraćanja na svečanom otvorenju manifestacije 27. septembra, ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Austriji Kemal Kozarić istaknuo je da Ambasada s velikim zadovoljstvom podržava tu manifestaciju koja na svaki način predstavlja ono najbolje iz BiH.

Naglasio je da su Dani Bosne i Hercegovine odlična prilika za predstavljanje bogate kulturne baštine, ženskog poduzetništva, međunarodne i poslovne saradnje sa zajednicom Republike Austrije.

Napomenuo je da je Republika Austrija dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine na svakom polju, kao i da je najveći strani investitor u Bosni i Hercegovini.

Kozarić je  istaknuo i odlučnu i važnu potporu Republike Austrije na evropskom putu Bosne i Hercegovine.

Svečanom otvorenju Dana BiH nazočio je veliki broj predstavnika diplomatskog zbora, međunarodnih organizacija, bosanskohercegovačke zajednice u Austriji, te gostiju iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske. 

Tokom manifestacije Dani Bosne i Hercegovine, posjetitelji su imati priliku posjetiti poslovni salon o temi "Žensko poduzetništvo i digitalizacija" na kojem su sudjelovale uspješne poduzetnice, menadžerice i predsjednice udruženja poslovnih žena, izložbu slika pod nazivom "Umjetnost bez granica" umjetnica Alise Teletović i Nade Nadj, predstavljanje knjige "Čuvarkuća" Tarika Đođića i večer "Poezija Sevdaha" uz predstavljanje knjige Enesa Kujundžića s istoimenim nazivom.

Također su mogli uživati u muzičkim performansima Nataše Mirković, Emire Kundurović, Azre Kujundžić, Vlatka Milanovskog, zbora Mimoze i Selme Aljović, te drugom po redu networking bazaru udruženja Business Women of Bosnia and Herzegovina.

Organizatori Dana Bosne i Hercegovine su udruženje Bosanskohercegovačka kulturna platforma, forum žena Mimoze i udruženjem Business Women of Bosnia and Herzegovina pod pokroviteljstvom Ambasade Bosne i Hercegovine u Beču, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.