2.10.2018. 8:28
0
Predstava 'Ono što nedostaje' Selme Spahić o porodičnim odnosima i spokoju
Donoseći priču o kompleksnim porodičnim odnosima večeras se na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u okviru 58. internacionalnog teatarskog festivala MESS predstavio ansambl Zagrebačkog kazališta mladih s komadom "Ono što nedostaje", na koji je rediteljski pečat stavila Selma Spahić.

Ovo je ujedno i prvi angažman u zagrebačkom kazalištu za bh. rediteljicu Selmu Spahić, koja je predstavu radila po tekstu Tomislava Zajeca.

Komad secira odnose među ljudima, posebno unutar porodičnog kruga, ogolijevajući time sve emocije, pozitivne i negativne, one nastale u ranim godinama života ili one kasnije u zrelijim, koje u konačnici ostave neizbrisiv trag na ljudskim dušama. Priča je to i o paralelnoj potrazi za unutrašnjim spokojom, srećom, često nedostižnom, ovdje predstavljenom u vidu planine Mont Everest na koju svi želimo da se popnemo ne bismo li dotaknuli barem jednu od brojnih želja naše duše.

Uloge su ostvarili Katarina Bistrović Darvaš, Zoran Čubrilo, Nataša Dangubić, Doris Šarić Kukuljica, Frano Mašković, Milica Manojlović, Dora Polić Vitez, Goran Guksić i Adriana Pezdrica.

Scenografiju potpisuje Mirna Ler, dok je kostime osmislila Doris Kristić.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.