25.11.2018. 22:45
0
Brojni sadržaji u okviru sajma 'Knjige u nišama'
Sajam "Knjige u nišama – KUN“ počeo je danas programom "Jutro s autorom“ u okviru kojeg se publici predstavio pjesnik, esejist i prozni pisac Hadžem Hajdarević.

Svečano otvaranje sajma bit će upriličeno večeras uz prisustvo kantonalnog ministra kulture i sporta Mirvada Kurića, direktora JU BKC KS Edina Kukavice i predsjednika Zajednice izdavača/nakladnika BiH Muamera Spahića.  

U narednih pet dana publici će se predstaviti pisci iz BiH, te iz Vojvodine, koji su specijalni gosti sajma.

Novost na ovogodišnjem sajmu su programi posvećeni položaju dječije knjige u bosanskohercegovačkom društvu, a o tome će govoriti bh. književnica koja piše za djecu, ali i za odrasle Jagoda Iličić.

Program Kultura (ne) čitanja također je jedan od sadržaja sajma organiziran s namjerom da se pokrene diskusija i ukaže na potrebu uvezivanja, usklađivanja i udruživanja svih aktera kulture, uključenih u proizvodnju i distribuciju domaće knjige i njenu promociju.

Publika će imati priliku da razgovara sa urednicom i direktoricom izdavačke kuće "Akademska knjiga“ iz Novog Sada Borom Babić, koja će govoriti o produkciji ove izdavačke kuće, te o poziciji izdavaštva.

Razgovore će upriličiti i pjesnik, kritičar i urednik Ervin Jahić te književni kritičar Đorđe Krajišnik, saopćili su organizatori.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.