17.3.2019. 20:17
0
Počinje projekt promocije kulture i umjetnosti Omana
FOTO: Ilustracija
Udruženje „Naš most“ iz Zenice, koje okuplja samouke umjetnike i kreativce treće životne dobi, od sutra započinje eksperimentalni program digitalne kulturne razmjene između BiH i Sultanata Oman pod nazivom „Može Projekat“.

Projektom se promovira omanska kultura i umjetnost u BiH i razvijaju novi, kreativni programi u udruženju inspirisani omanskim kulturnim naslijeđem.

Partner na projektu je udruženje „Naša djeca“ Zenica, putem čije će lokalne radio stanice „RadiYo Active“ biti emitovane emisije pod nazivom „Može Oman“ (Maujeh Oman).

Serijal tih emisija će od sutra do 10. juna  kroz sedam epizoda predstaviti različite aspekte kulture i tradicije Omana, a cilj je probuditi interes kod mlađe publike za arapsku kulturu.

Kroz projekt će do kraja juna ove godine više od 60 osoba treće životne dobi iz Zenice učestvovati u besplatnim kreativnim radionicama slikanja i izrade suvenira i ukrasnih predmeta, najavljeno je iz udruženja "Naš most", a također će biti organizovane i diskusije, neformalna druženja, projekcije filmova i muzičke večeri.

(Fena)

Oman
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.