4.4.2019. 17:22
0
U ponedjeljak predstavljanje knjige "Uloga vakufa u razvoju Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu" u Gazi Husrev-begovoj biblioteci
Fakultet islamskih nauka u Sarajevu svoj nastanak, razvoj i široku lepezu odgojnih, obrazovnih i istraživačkih aktivnosti duguje ustanovi vakufa.

Piše: Haris Ahbabović 

Tako će u okviru devete manifestacije Dani vakufa 2019. godine, Fakultet islamskih nauka u Sarajevu i Vakufska direkcija IZBiH organizirati predstavljanje posebne publikacije pod naslovom: "Uloga vakufa u razvoju Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu".

Impozantne liste vakifa, muškaraca i žena, domaćih i stranaca objedinjene i sistematski prezentirane na jednom mjestu, jedinstvene i motivirajuće priče daju impresivnu sliku snažne veze između vakufa, vjerničkog naroda  i institucije islamskog obrazovanja u prošlosti, u sadašnjosti, ali i prezentiraju novu viziju funkcioniranja vakufa Fakulteta islamskih nauka i njegove liderske pozicije u široj regiji.

O knjizi će govoriti dr. Zuhdija Hasanović, dr. Ismet Bušatlić, dr. Mustafa Hasani, dr. Zehra Alispahić i dr. Senaid Zaimović.

Predstavljanje knjige bit će upriličeno u ponedjeljak 8. aprila 2019. godine u 18:00 sati u velikoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.