3.6.2019. 20:15
0
Virtualna šetnja Franjevačkim muzejom Jajce
Franjevački muzej Jajce i umjetničko blago koje je u njemu izloženo odsad će se moći pogledati i uz pomoć virtualne šetnje, priopćili su iz tog muzeja.

Riječ je o novoj multimedijalnoj tehnologiji koja gledateljima virtualno prezentira i omogućava trodimenzionalno računalno kretanje snimljenim prostorom i na taj način pruža stvarni doživljaj prezentirane destinacije i sadržaja.

Virtualna šetnja kroz muzeje i galerije novi je pristup u izlaganju naslijeđa diljem svijeta. Ova nova tehnologija omogućuje zaljubljenicima u umjetnost da pogledaju muzeje kao što su primjerice Hermitage u St. Petersburgu, Van Goghov muzej u Amsterdamu, Metropolitan Museum of Art, MoMA u New Yorku, Museo Reina Sofia u Madridu i mnoge druge.

Virtualnu šetnju Franjevačkim muzejom u Jajcu tehnički su osmislili i realizirali djelatnici tvrtke Geodata d.o.o. iz Jajca. 

(Fena)

JajceMuzej
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.