25.7.2019. 16:50
0
U petak svečana akademija povodom 500 godina Sultan Selimove džamije u Stocu
Medžlis Islamske zajednice Stolac upriličit će u petak, 26. srpnja, s početkom u 20.30 sati svečanu akademiju povodom 500 godina Sultan Selimove (Careve) džamije u Stocu.

Centralna manifestacija održat će se na platou Stare tepe u centru grada, a na svečanoj akademiji će se nakon govora domaćina obratiti generalni direktor JP BH Pošta Mirsad Mujić koji će uručiti prigodnu markicu i FDC kovert izdanu povodom 500 godina Sultan Selimove džamije, zatim muftija mostarski mr. Salem ef. Dedović, predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić, te izaslanik reisu-l-uleme Mustafa ef. Spahić.

Nakon svečane akademije uslijedit će koncert Ansambla Sultan Mehmed Fatih pod dirigentskom palicom Mehmeda Bajraktarevića, priopćio je Medžlis Islamske zajednice Stolac.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.