4.8.2019. 21:35
0
Mostarski Teatar mladih na festivalu 'SolidArt' u Bugojnu
Dvodnevni festival primijenjenog kazališta kroz izložbe, performanse, predstave i razgovore "SolidArt" počeo je u petak u Bugojnu, a na njemu među ostalima sudjeluje i ansambl Mostarskog teatra mladih (eMTeeM).

Mladi iz Dječjeg pozorišta Eko Art, eMTeeM-a i DIS teatra Banjaluka tijekom ljeta su primjenom kazališnih tehnika istraživali položaj i status marginaliziranih grupa i kreirali sadržaje kojima žele progovoriti o navedenim grupama i pobuditi solidarnost.

Projekt "SolidArt - solidarnost i razumijevanje kroz umjetnost", kojeg implementira Dječje pozorište Eko Art u partnerstvu s Udruženjem Leptir Bugojno, mlade ljude iz tri zajednice potiče na zajedničko kreativno stvaralaštvo s posebnim osvrtom na prava i položaj ranjivih grupa.

SolidArt se sastoji iz dva dijela. Dok se u prvom dijelu među mladima iz različitih sredina razvija solidarnost i razumijevanje, a posebno potreba i prava ranjivih grupa, drugi dio projekta posvećen je zagovaranju prava i osvještavanju javnosti o marginaliziranim grupama, putem javnog prikazivanja kroz tri SolidArt festivala u Banjaluci, Bugojnu i Mostaru.

U današnjem programu SolidArta prikazat će se dokumentarni film "Različiti, ali savršeni", bit će održan okrugli stol o dramskom odgoju kao metodi po(d)učavnja te predstave u izvedbi Mostarskog teatra mladih i DIS Teatra iz Banja Luke.

Na osnovu zajedničke inicijative Predsjedništva BiH i generalnog tajnika Ujedinjenih naroda (UN), kao i prepoznate potrebe za stvaranjem prostora za dijalog i promociju suživota u BiH, Tim UN-a u BiH pod vodstvom rezidentne koordinatorice UN-a i u suradnji s Predsjedništvom BiH razvio je projekt pod nazivom "Dijalog za budućnost: Promoviranje društvene kohezije i raznolikosti u Bosni i Hercegovini" kojeg zajednički provode UNESCO, UNICEF i UNDP.

I ove aktivnosti podržane su u sklopu projekta "Dijalog za budućnost" koji se financira sredstvima Ureda Ujedinjenih naroda za podršku izgradnji mira/Fonda za izgradnju mira, priopćeno je iz Mostarskog teatra mladih.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.