5.2.2020. 14:32
0
'Ispit savjesti' Roberta Kurbaše u Pozorištu mladih Sarajevo
Monodrama "Ispit savjesti" Roberta Kurbaše bit će izvedena 6. februara u Pozorištu mladih Sarajevo, saopćeno je iz te pozorišne kuće

Na taj način Pozorište mladih kao suorganizator pridružilo se nizu kulturnih događanja koje Ambasada Republike Hrvatske u Sarajevu planira održati tokom šestomjesečnog predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europe.

Nastavak dobre saradnje Ambasade Republike Hrvatske i Pozorišta mladih Sarajevo očekuje se u vidu međunarodne razmjene koja će obuhvatiti gostovanje pozorišnih družina iz Hrvatske i gostovanja Pozorišta mladih Sarajevo u Hrvatskoj.

Monodrama "Ispit savjesti" dio je autorskog projekta glumca Roberta Kurbaše, koji uz to što se pojavljuje na sceni, potpisuje adaptaciju i režiju.

Predstava je zasnovana na istoimenom eseju Tina Ujevića oko kojeg je Kurbaša vješto isprepleo druge Ujevićeve prozne tekstove pa se na sceni, u obraćanju samome sebi, ali istodobno i publici, dotiče svevremenih tema, tema bliskih i savremenom čovjeku. Kurbaša postavlja pitanja, ona ista koja je postavljao i Ujević – o moralu, religiji, odnosu žene i muškarca, prijateljstvu, iluzijama i stvarnosti, tražeći odgovore na izazove vlastite savjesti, navodi se u saopćenju.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.