24.4.2020. 8:40
0
Knjiga.ba predstavlja nove naslove iz svoje ponude
Online knjižara Knjiga.ba preporučuje nove naslove iz svoje ponude, a to su knjiga Miljenka Jergovića "Autobus za Vavilon“, zatim roman "Naivan.Super“ Erlend Lua te "Voodoo Child - Priča o Džimiju Hendriksu“ Tanje Bakić.

Kako navode iz ove online knjižare, Jergovićev stvaralački rukopis na stranicama hrvatskog Jutarnjeg lista je svojevrsna strast čitanja različitih umjetničkih rukopisa-tekstova, svojstvena samo njemu na prostorima bivših jugoslovenskih kultura. I po tome je svojevrsni novi vinaverovski duh-projekt, jer Jergovićevo pisanje o različitim tipovima umjetnosti podsjeća na Vinaverovo čudesno Beogradsko ogledalo.

"Autobus za Vavilon“ je, ističe se, zasigurno najuzbudljivija slika onog najvrednijeg stvaranog u proteklih nekoliko godina.

U kratkom opisu romana "Naivan.Super“ Erlend Lua navodi se kako dvadesetpetogodišnji narator ovog prividno jednostavnog romana, mučen nemogućnošću da pronađe smisao u svom životu, napušta fakultet i odlazi u Njujork, kod svog brata.

Opsjednut potrebom da prokljuvi tajnu života, on pravi brojne spiskove. Postaje opsjednut protokom vremena i njegovim tajanstvenim značajem. On čezne da pronikne u samu srž života i da nađe najbolju formulu življenja.

Iako mnogi fanovi misle da poznaju život Džimija Hendriksa, knjiga "Voodoo Child - Priča o Džimiju Hendriksu“? autorice Tanje Bakić otkriva čitaocu nove detalje o njegovim prvobitnim inspiracijama i anegdotama.

(Fena)

Knjiga.ba
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.