15.10.2020. 17:08
0
Mali MESS počinje 18. oktobra, predstave na festivalskom Youtube kanalu
Mali MESS, dječiji program 60. Internacionalnog teatarskog festivala MESS zvanično će biti održan od 18. oktobra do 22. novembra putem festivalskog Youtube kanala, saopštili su organizatori.

U narednih šest nedjelja, pod sloganom „Mali MESS na malom ekranu“, tačno u podne bit će emitirano šest predstava iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Slovenije. Program će zvanično otvoriti emitovanje predstave „Negdje drugo“ ljubljanskog Lutkovnog gledališča.

 - U vremenu pandemije Covid-19 dječiji teatar postao je još bitniji. Teatarske predstave i radionice nude priliku djeci da uđu u kreativni svijet i da na trenutak zaborave sve restrikcije sa kojima se suočavaju. Zbog toga je čuvanje kontinuiteta dječijeg programa za nas bio imperativ u kojem smo uspjeli - naglasili su iz festivalske Direkcije te istakli da je vizual programa mali MESS kreirala agencija FABRIKA.

Predstava koja otvara Mali MESS „Negdje drugo“ je dirljiva priča o apsurdu rata i njegovih strahota. Priča o tome kako užasi rata izgledaju kroz dječje oči? Samo kroz ovu perspektivu možemo u potpunosti razumjeti apsurd rata. Ova tema je prilično osjetljiva i bolna, stoga često ostaje prikrivena. Međutim, o njoj je itekako potrebno razgovarati, posebno pred najmlađom publikom.

U narednim nedjeljama publika će imati priliku pogledati i predstave „Pepeljuga“, Malo pozorište Duško Radović (Srbija), „Tobija“, Pozorište mladih Sarajevo, „Ako kažeš gotov si“, Gradsko kazalište „Žar ptica“ (Hrvatska), „Dječaci Pavlove ulice“, Teatarska radionica Travnik i „Bela griva“, Šabačko pozorište (Srbija).

Više informacija o jubilarnom 60. Internacionalnom teatarskom festivalu MESS dostupno je na www.mess.ba.

(Fena)

MESS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.