23.11.2020. 18:50
0
'Izum samoće' Osmana Arslanagića u 'Zvonu'
Izložba ''Izum samoće'' autora Osmana Arslanagića postavljena je u sarajevskoj Galeriji ''Zvono'' gdje će publici biti dostupna tri sedmice, u večernjem terminu.

Zvaničnog otvaranja nije bilo zbog epidemiološke situacije, ali Arslanagić je postavku predstavio medijima, navodeći da se kroz 13 radova vratio matičnom zanimanju te predstavio elemente Hercegovine i Dalmacije, stijene, čemprese, more, nebo.

Arslanagić je već četiri puta izlagao u ''Zvonu'', u okviru ciklusa ''Znakovi pored puta''. Tada su bili predstavljeni nesvakidašnji objekti nastali od predmeta koje je odbacilo more ili ih je neko bacio u prirodu.

Ovaj put je kroz ''Izum samoće'' nastavio na sličan način, samo slikarstvom.

- Vratio sam se matičnom zanimanju, čistoj likovnosti, ali i igri. Ovo je moja peta izložba u 'Zvonu', samo što sam ovaj put u realističkom pravcu - rekao je autor.

Kaže da se ovom izložbom vratio svojoj prvoj izložbi ''Metafizika hercegovačkog pejzaža'', kroz drugi materijal i boju.

Podsjetio je da je naziv izložbi dao po knjizi Paula Austera ''Izum samoće''.

Također dodao je da će djela, radovi na dasci sa kolažnim drvenim materijalnom, biti dostupna manjim grupama posjetilaca, uz najavu, od 19.30 do 23.00 sata.

(Fena)

Izlozba
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.