20.9.2021. 22:00
0
Predstavi 'Sedam strahova' glavna nagrada 20. festivala bh. drame u Zenici
Glavna nagrada 20. festivala bh. drame “Zenica 2021”, za najbolju predstavu u cjelini, pripala je predstavi „Sedam strahova“ u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica te u režiji Selme Spahić.

Međunarodni stručni žiri, u sastavu: Asja Krsmanović (dramaturginja, BiH) Vahid Džanković (glumac, Srbija) i Ivan Plazibat (reditelj, Hrvatska), ocijenio je kako je to najbolja, od ukupno sedam prikazanih predstava ovogodišnjeg festival, a koja je rađena po knjizi zeničkog pisca Selvedina Avdića. Isto su mišljenje imali i žiri publike te novinarski žiri.

Nagrada stručnog žirija za najbolju dramatizaciju (proznog ili poetskog teksta, filma i drugih struktura, formi, sadržaja) dobile su Emina  Omerović i Selma Spahić, također za predstavu „Sedam strahova“. Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje (za najboljeg glumca i najbolju glumicu) dodjeljena je Erminu Bravi, za ulogu Besim u predstavi „Sedam strahova“, zatim Gordani Boban i Tatjani Šojić za uloge u predstavi „Šindlerov lift“.


Žiri novinara dodijeljivao je samo nagradu za najbolju predstavu, koja je također pripala predstavi “Sedam strahova”, u produkciji BNP-a. Žiri publike nagradu za najbolju predstavu dodjelio je predstavi “Sedam strahova”; nagrada publike za najboljeg glumca pripala je Erminu Bravi za izvedbu u predstavi „Sedam strahova”, a nagrada za najbolju glumicu pripala je Jasmini Dedić-Ibrić.

Specijalnu nagradu za doprinos "Adem Čejvan" dobio je Vlado Kerošević, kojem je nagradu na Velikoj sceni BNP-a Zenica uručio predsjednik Organizacionog odbora ovogodišnjeg festivala Hasan Džafić.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.