19.10.2021. 17:43
0
Premijera predstave “Protekcija” u NPS
Karte za premijerno izvođenje dramske predstave “Protekcija” su raspodate. Veliki interes publike je i za termine rezervisane za reprizna izvođenja, ali još uvijek ima dostupnih karata, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

Premijera predstave “Protekcija” je zakazana za četvrtak, 21. oktobra, a reprize su na repertoaru u petak i subotu, 22. i 23. oktobra od 19.30 sati.

Podsjećamo, povodom obilježavanja stogodišnjice rada i postojanja Kuće na Obali, premijerno će biti prikazana dramska predstava “Protekcija” po tekstu Branislava Nušića. Predstavu je režirao Kokan Mladenović, a adaptaciju teksta i songove potpisuje Milena Bogavac. Dramaturginja je Džejna Hodžić, kompozitorica Irena Popović Dragović, scenografiju potpisuje Marijela Hašimbegović, saradnica za scenski pokret je Amila Terzimehić, a kostimografkinja je Lejla Hodžić - navedeno je iz Narodnog. 

 


 

U predstavi igraju: Ermin Sijamija, Belma Salkunić, Amina Begović, Aleksandar Seksan, Amra Kapidžić, Merima Lepić Redžepović, Dino Bajrović, Mirvad Kurić, Mona Muratović, Aldin Omerović, Emina Muftić, Amar Čustović i Mak Čengić. Muzičari su: Naomi Druškić, Lucija Mesarek i Dario Kos. 



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.