27.10.2021. 22:02
0
Izložba 'Mostar sanja more' otvara drugi Mix Art fest
Izložbom "Mostar sanja more" dubrovačkog skulptora Igora Hajdarhodžića 31. oktobra bit će otvoren drugi po redu Mix Art fest, kojeg organizira Muzički centar Pavarotti.

Tri metra duga skulptura parobroda, napravljena od predmeta prikupljenih na mostarskim otpadima i teška oko 200 kilograma, bit će jedan od glavnih eksponata na ovoj izložbi. Pored otpada, Hajdarhodžić za izradu skulptura brodova koristi i druge materijale poput gline, drveta i metala.  Izložba "Mostar sanja more" bit će postavljena u galeriji Muzičkog centra Pavarotti, a njeno svečano otvaranje planirano je za nedjelju, 31. oktobra s početkom u 20 sati.


Izložbu će otvoriti crnogorski umjetnik Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus.  Inače, drugi Mix Art fest će trajati tokom novembra i decembra, a svi programi bit će upriličeni u prostorijama Muzičkog centra Pavarotti, objavili su organizatori.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.