9.11.2021. 20:39
0
U subotu premijera filma 'Djeca sa CNN-a'
Filmskom premijerom "Djeca sa CNN-a" koja će biti upriličena u subotu, 13. novembra, u kinu Cineplexx Sarajevo Javna ustanova Međunarodnog festivala MESS u novembru nastavlja s realizacijom dijela programa koji su trebali biti održani u okviru 26. izdanja Modula Memorije na proljeće ove godine.

Ipak, zbog nepovoljne situacije s pandemijom koronavirusa te lockdowna, nije bilo moguće organizirati programe koji su trebali biti održani u zatvorenim prostorima.

Nakon katalonske predstave i izložbe "Kao da je neko još uvijek u šumi" koja je održana prošli vikend, posljednji program koji će biti održan u okviru ovogodišnjeg Modula Memorije bit će premijera filma "Djeca sa CNN-a". U pitanju je svjetska premijera dugometražnog igranog filma za koji režiju potpisuje Aida Bukvić.

Film "Djeca sa CNN-a" temeljen je na istoimenom dramskom tekstu čiji je autor Amir Bukvić, a koji je kao predstava praizveden 2006. godine u Pozorištu mladih u Sarajevu, a potom 2008. godine i u Zagrebu, saopćeno je iz MESS-a.



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.