29.11.2021. 12:40
0
Film Danisa Tanovića "Deset u pola" pred mostarskom publiku
Komedija nagrađivanog bosansko-hercegovačkog redatelja Danisa Tanovića "Deset u pola", čijom je svjetskom premijerom otvoren ovogodišnji 27. Sarajevo Film Festival, u Cineplexx stiže u četvrtak, 2. decembra.

Glavne uloge u filmu igraju Branko Đurić i Izudin Bajrović, a pridružila im se i Anja Matković u ulozi influencerice iz Zagreba, Goran Navojec u ulozi nervoznog konobara, a svojom su prisutnošću film oplemenili i Goran Bregović te Halid Bešlić, saopšteno je iz Cineplexx Plaza Mostar. 


Radnja filma odvija se u Sarajevu na Barščaršiji. Jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla probati "najbolje ćevose u Sarajevu", on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kave. Ova sasvim bezazlena, prijateljska gesta, izazvat će potpuni raspad dobrosusjedskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog, već i cijelog grada. 


Tanovićev film "Deset u pola" nastao je u okviru projekta Sarajevo grad filma za globalne ekrane (SCF GS) Obala Art Centra i Turske državne radio-televizije (TRT) te uz podršku BH Telecoma i Visit Sarajevo. 


(FENA/  K.Bešlija) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.