3.12.2021. 13:41
0
Održan koncert sjećanja na profesora Davida Kamhija
Koncert sjećanja na istaknutog člana Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini, violinistu i profesora Davida Kamhija (1936-2021).

Kamhi je ostao upamćen po svom neumornom pedagoškom, umjetničkom i društvenom angažmanu, održan je u četvrtak na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu, u sklopu Svečanih decembarskih dana UNSA.


Tim povodom, nastupile su violinisticE YeonJu Jeong,  Tatjana Romanić, te pijanistice Suzana Bevanda-Sijarić i Milica Pap, čiji je repertoar obuhvatio djela “Baal Shem (Tri slike iz hasidskog života)” Ernesta Blocha, Sonatu za violinu i klavir u A duru, FWV 8 Césara Francka, te Pasakalju za violinu i violu u g molu, djelo Johana Halvorsona, nastalo na temu iz Svite za čembalo br. 7, u g molu HWV 432 Georga Friedericha Händela, saopćila je Muzička akademija Sarajevo.



(FENA/  K.Bešlija) 
 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.