18.12.2021. 8:11
0
U Mostaru otvorena prva izložba fotografija mlade umjetnice Sunčice Kragulj
U Mostaru je u petak otvorena prva izložba fotografija mlade umjetnice Sunčice Kragulj pod nazivom "Sunny fotografije".

Fotografija je moj hobi koji me ispunjava zadovoljstvom. Fotografije su nastale u protekle dvije godine, a na njima volim prikazivati detalje grada Mostara, detalje koji mnogima promaknu dok su udubljeni u svoju svakodnevnicu. Na računalu mi se napunilo mnogo fotografija pa sam ih odlučila izraditi i uokviriti, a iz toga je proizašla i ova mala izložba", rekla je Kragulj.


Specifičnost ove izložbe je ta što su sve fotografije uslikane mobitelom, a ne profesionalnim fotoaparatom.  Izložba je postavljena u butiku "Poppy", koji je, po autoričinim riječima, mjesto posebne kreativne slobode, gdje se svakodnevno kultivira individualan izričaj koji spaja modu i umjetničku fotografiju.

"Svaki put kada ugledam prizor koji mi se učini poseban i uspijem ga fotografirati, u meni se pojavi divan osjećaj ispunjenosti. Voljela bih da gledajući ove fotografije i posjetitelji osjete to isto zadovoljstvo", poručila je Kragulj.


(FENA/  Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.