3.3.2022. 20:22
0
U Mostaru prikazan fenomen različitosti identiteta u jednom od najnaseljenijih gradova na svijetu
Izložba fotografija meksičkog fotografa Jacoba Prada pod nazivom ''Ecosistema 06050'' svečano je u četvrtak navečer otvorena u Galeriji kraljice Katarine Kosača u Mostaru.

Riječ je o meksičkom ambasadoru s dvadeset godina iskustva u diplomatskim misijama diljem svijeta koji kroz 22 fotografije na izravan način tretira fenomene različitosti identiteta u jednom od najnaseljenijih gradova na planeti.

-  Po povratku u svoj rodni grad odlučio je pokazati sve različitosti koje ima jedan konglomerat, jer Mexico City to zaista jeste – kazao je Dalibor Nikolić, voditelj galerije.

Dodao je kako su na postavci prikazani primjeri supkulturnih skupina, domicilnog stanovništva, običaji naslijeđa i brojni drugi detalji koji prikazuju ulični život ovoga grada.

Nikolić ističe da izložba u Mostar unosi dah metropole, ali i visoku razinu kvalitete koju ova galerija želi zadržati.

Izložba je organizirana je na inicijativu Ministarstva civilnih poslova BiH, a u suradnji s Veleposlanstvom Meksika u Beogradu. Za javnost će biti otvorena dva tjedna.

Kada je u pitanju rad galerije, Nikolić je istaknuo kako je za ovu godinu pripremljen kvalitetan program otkrivši da su termini za izložbe gotovo popunjeni.

- Mostar to zaista zaslužuje – zaključio je voditelj galerije Dalibor Nikolić.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.