30.4.2022. 18:41
0
'Hrvatska vokalna lirika' u Mostaru
Mostarsko proljeće 2022. ugostilo je na koncertu "Hrvatska vokalna lirika" u Galeriji kraljice Katarine Kosače sopranisticu Vedranu Šimić i Milana Lucića, uz čiju je klavirsku pratnju ta glazbena umjetnica i nastupila.

- Počašćeni smo biti dijelom ovogodišnjeg Mostarskog proljeća. Doista je inspirirajuće bilo muzicirati u prekrasnoj Galeriji kraljice Katarine okružen slikama iz fundusa Umjetničke galerije BiH u zagrljaju divne publike. Zahvaljujemo na srdačnome gostoprimstvu našim domaćinima i svima onima koji su omogućili organizaciju ovoga sada već prestižnog festivala. Odlazimo puni dojmova, u nadi za skorim ponovnim susretom – kazala je nakon nastupa sopranistica Šimić.


Inače, na program su bila djela Ivana pl. Zajca "Noć je tiha", Blagoja Berse "Seh duš dan", Josipa Hatzea "Majka"i "Lađa u noći", Ivana Matetića-Ronjgova "Moja zemlja", Krste Odaka "Mura voda teče", Krešimira Baranovića "Crn bel", Jakova Gotovca "Pjesme čeznuća op. 21", "Mornareva ljuba", "Žalba na zemlju" i "S dragim u svijet".

Također su izvedeni i "Roža" te "Klinčeci čerleni" Ive Lhotke-Kalinskog, "Prkosna balada" Emila Cossetta, "Bol je moja" Igora Kuljerića, "Tužna muha" Josipa Magdića te "Mir op. 28" Darija Vučića, saopćili su organizatori.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.