15.5.2022. 17:10
0
U Travniku premijerni nastup Alkatmera pred publikom
Alkatmer je naziv dueta Zanina Berbića i Adisa Sirbubala koji će nastupiti u Travniku u srijedu, 18. svibnja u okviru Koncertne sezone koju organizira Zavičajni muzej Travnik u Ex Pontu – mjestu susreta u Rodnoj kući Ive Andrića.

Zanin Berbić, vokalista, multiinstrumentalista, etnomuzikolog i zaljubljenik u tradicionalnu glazbu odabrao je za ovaj koncert repertoar rijetko izvođenih i još rjeđe snimanih sevdalinki, najavili su organizatori.

Ističu kako su se neke od tih pjesama našle na prvom i drugom albumu Alkatmera, snimljenim i objavljenim za sarajevski Gramofon te kako je nastup Alkatmera posebno iskustvo za sve ljubitelje sevdalinke, jer dva glazbenika sviraju kao jedan što na trenutke zvuči poput orkestra.

Ovaj dvojac je prije dvije godine objavio prvi album na kojem se našao snimak koncerta s međunarodnog glazbenog festivala Jazz Fest Sarajevo čije su pandemijsko, online izdanje Berbić i Sirbubalo zatvorili svojim premijernim koncertom.

Travnički koncert bit će premijerni nastup Alkatmera pred publikom, a ulaznice su u prodaji, stoji u najavi.


(Amer Mujezinović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.