15.8.2022. 22:20
0
SFF: Američkom glumcu i reditelju Eisenbergu uručeno Počasno Srce Sarajeva
Jesse Eisenberg, američki glumac, reditelj i dramski pisac večeras je primio Počasno Srce Sarajeva u Ljetnom kinu Coca-Cola.

On je četvrti gost Sarajevo Film Festivala ove godine koji je primio ovu prestižnu nagradu, s tim da je danski glumac Mads Mikkelsen nagradu dobio još 2020., ali zbog pandemije koronavirusa nije je ranije mogao preuzeti, navodi portal "Avaza". 

Direktor SFF-a Jovan Marjanović najavio je Jessea Eisenberga, kazavši da je Jesse svima dobro poznat glumac, od manjih projekata u kojima je igrao do superherojskih filmova.

U govoru u Ljetnom kinu Coca-Cola Jesse je ponovio opet da mu je Sarajevo omiljeni grad.

- Hvala vam što ste me ugostili. Hvala Jovanu i svima iz SFF-a. Ovo je moj omiljeni grad na svijetu i želio sam tako dugo da se vratim. Čak sam kupio i avionsku kartu za 17. mart 2020. godine. Ali onda se sve zatvorilo. Jako sam uzbuđen što sam ovdje i počastvovan što sam primio ovu nagradu. Na kraju samo vam se želim zahvaliti što ste došli u kino večeras. Nisam znao da će biti ovoliko ljudi. Da jesam, napravio bih bolji film. Izvinite zbog toga i hvala vam - poručio je Ajsenberg.

Njegov govor publika je prekidala ovacijama i aplauzom.

Večeras se prikazuje Jessejev redaljski prvjenac "Prije nego spasiš svijet". 



(Aldina R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.